Royale

Her er de 25 (strenge) regler, som det engelske kongehus skal følge

Af Kirstine Juhl
Foto: All Over Press

Drømmer du om at blive prinsesse? Så bør du læse vores liste over 25 regler, det engelske kongehus skal følge til punkt og prikke. Vidste du blandt andet, at der er strenge regler for blandt andet Monopoly, selfies og skaldyr? Læs alle de vilde royale regler her...

Hvad vi så godt kan lide ved de to engelske prinsesser, Kate og Meghan, er, at begge brunhårede skønheder kommer fra et almindeligt liv med skole, veninder og fritidsinteresser – Kate studerede kunsthistorie på St. Andrews universitetet i Scotland, da hun mødte den unge prins William, og var derudover en aktiv medspiller i sportslivet, hvor hun i flere år var en fast del af det kvindelige hockeyhold på universitet.

Læs også: Mandags Muse: Meghan Markle

Også Meghan som er den næste royale prinsesse kommer fra et forholdsvist normalt liv. Den smukke skuespiller som blandt andet er kendt fra Netflix serien 'Suits', er en helt almindelig amerikansk kvinde, der viser et liv frem på de sociale medier, som er nemt for hendes følgere at relatere sig til – tag bare et kig på hendes Instagram, hvor hun deler alt fra hverdagstanker til #ootd billeder.

Artiklen fortsætter under billedet

Men hvis man er en helt almindelig pige, der siger ja til en britisk prins og dermed også ja til et liv som royal medie-darling, siger man samtidig også ja til et liv, hvor strenge regler gælder fra det øjeblik, en forlovelse bliver officiel. Regler, der for os andre dødelige virker ret mærkværdige.

16 Ze3 Gestuz black Dress £65 Stella

Læs også: Gravide prinsesser med god stil

Vidste du blandt andet, at kongelige, britiske par ikke må holde i hånd eller kysse offentligt? Og at skaldyr er et absolut no-go at spise? Vink farvel til grillede østers og hvidvinsdampede muslinger.

Marie Claire har offentliggjort en liste over 50 regler, som prinsesser og andre kongelige fra det engelske kongehus må følge til punkt og prikke, og i galleriet nedenfor har vi samlet 25 af de strengeste regler. Regler, som blandet andet inkluderer selfies, brætspil og pelsjakker... 

Her er de 25 strenge regler, som det engelske kongehus skal følge

Gestuz £65 16 black Dress Stella Ze3 xaIXSw

1. Hagen skal placeres strategisk

Det er kutyme, at kvinder i den royale liga sørger for at hagen altid er parallel med jorden, når de fotograferes. 

Foto: All Over Press

1 / 34

2. Placeringen af bestik har enorm betydning

Hvis kongelige bliver nødt til at forlade et middagsselskab midt i spisningen, kan de signalere til det royale hof, at de ikke er færdige med at spise, ved at forme et kryds på tallerkenen med kniv og gaffel. Hvis de derimod er færdige med deres måltid, så placerer de bestikket således, at både kniv og gaffel peger mod højre bund af tallerkenen – og dermed kan hoffets serveringspersonale lynhurtigt spotte, om de kongelige er færdige med deres Créme Brülèe eller ej. 

Foto: All Over PressWomen Sarees Buy Women Dress Buy Sarees Dress Sarees Women Material Buy Dress Material Material rfO0qar

2 / 34
black Gestuz 16 Dress £65 Ze3 Stella

3. Placeringen af hænderne når de royale drikker te, er langt fra ligegyldig

Også regler for hvordan te-koppen skal holdes, må overholdes: De royale sørger for at holde deres tekop eller kaffekop som kun de royale altid må huske: Hanken skal holdes med pegefingeren og tommeltotten, mens langefingeren sørger for at balancere koppen ved at støtte bunden – for det ville absolut ikke gøre sig, hvis en royal tabte koppen! 

Foto: All Over Press

3 / 34
Swipe i områderne omkring indholdet eller brug pilene for at fortsætte.
Gestuz Stella Dress black Ze3 16 £65
4 / 34

4. Kælenavne er et kæmpe no-go

Selvom pressen stadig benytter f.eks. den engelske prinsesses mere borgerlige kælenavn Kate, så kalder den royale familie hende Catherine, som er hendes officielle navn – så det er helt sikkert, at Kate ikke kalder Prins William for skattemus (i hvert fald ikke i offentligheden). 

Foto: All Over Press

5 / 34

5. Et andet stort no-go er at vise kavalergang

Vi har blandet andet set at Diana, som ofte bar en mere udfordrende kjole, end der måske var anset som acceptabelt af det engelske kongehus, brugte hendes håndtaske til at skjule hendes kavalergang når hun skulle ud af bilen, der bragte hende til større selskaber. 

Foto: All Over Press

6 / 34

6. Kvinder skal altid sidde på en bestemt mådeBlomster Ternet Afslappet Kjole Plaid Gul Broderet Midi Tøj Eqaff7

Der er to muligheder for kvinder, når det kommer til at sidde ned i offentlighedens skue: Enten skal benene krydses ved knæerne, ved anklerne eller holdes helt tæt. 

Foto: All Over Press

7 / 34
Swipe i områderne omkring indholdet eller brug pilene for at fortsætte.
8 / 34

7. Dronningen skal helst bære farverigt tøj

Den engelske dronning ses tit i farverigt tøj, og det er der én bestemt grund til: At hun dermed er nemmere at få øje på for hendes sikkerhedsfolk. 

Missoni Kjole Kjoler M Laura Luxury Thomsen FOYqxZwwA

Foto: All Over PressNoir Fanny no Printed Miinto Kjole Neo Mønstret Kjoler dTqIgRgx

9 / 34

8. Der er strenge regler for selv de mindste børn

Så snart der kommer nye børn til tronfølgen, starter opdragelsen, som inkluderer strenge lektioner i, hvordan de mindste blandt andet skal vinkle og snakke på den mest elegante måde.

Foto: All Over Press

10 / 34
Køb Mynte På Snore Denmark Inwear 36 Kjole I Størrelse Linned 1xr1w6q

9. Du må aldrig vende ryggen til Dronningen

Hvis du er så heldig at komme til at snakke med Dronningen, så skal hun gå fra samtalen først – og man må dermed aldrig nogensinde vende ryggen til Dronningen først. 

Foto: All Over Press

11 / 34
Dress £65 Ze3 Gestuz black 16 Stella
Swipe i områderne omkring indholdet eller brug pilene for at fortsætte.
12 / 34

10. Et fejlfrit look er altid forventet.

Se bare på Kate – hun ser altid smuk og fejlfri ud! 

By Sort no Miinto Ofiniol Malene Kjole Kjoler Birger ZqEPCw

Foto: All Over Press

13 / 34

11. Den royale familie må altid acceptere gaver

Uanset hvor bizarre gaverne er, må de kongelige altid acceptere gaver, de modtager ved offentlige visits - som her, et gavekort til supermarkedskæden Tesco. 

Foto: All Over Press

14 / 34

12. En tiara er kun for gifte kvinderAerobill Performance Caps Nike Mbym Blackwhite 8q7vpaPx

Den funklende hovedbeklædning, som oftest kan spottes på den engelske dronning og Kate ved større aftenselskaber, er altså kun tilladt at blive båret af kvinder, som er gifte – men mon ikke Meghan også snart får lov til at bære denne smukke hovedbeklædning? 

Foto: All Over Press

15 / 34
karen Kjoler Millen Tweed Black Karen Mini Urban Multi w07q7Zg
Swipe i områderne omkring indholdet eller brug pilene for at fortsætte.
16 / 34

13. Der er meget strenge regler for påklædning

Reglerne for påklædning når man er royal er, at tøjet altid skal være smukt og forholdsvist beskedent. Det betyder ingen store logoer, eller forbigående fashiontrends for de kongelige.

Foto: All Over Press

17 / 34

14. Alt er planlagt ned til mindste detalje – og bordplanen kan tage uger at få på plads93029 Giyim Tarik Kjoler Ediz Kjole Dress Ve qO5c8p5r

Bordplaner til større, royale arrangementer er altid planlagt ned til mindste detalje, baseret på gæsternes alder, interesser og profession – da bordplanen skal tage højde for så mange aspekter, kan det tage uger for hoffet at sammensætte den! 

Foto: All Over Press

18 / 34

15. Når Dronningen rejser sig, så rejser alle sig

Det er normal kutyme, at alle står op når Dronningen står op - med mindre hun holder taler ved middagsselskaber. 

Foto: All Over Press

19 / 34
Swipe i områderne omkring indholdet eller brug pilene for at fortsætte.
20 / 34
16 Dress £65 Stella Gestuz black Ze3

16. Når Dronningen er færdig med at spise, er alle færdige med at spise

Når Dronningen spiser, beslutter hun hvornår alle omkring hende er færdige med at spise: Når hun har taget sidste bid, er middagen dermed ovre. 

Foto: All Over Press

21 / 34

17. De royale skal altid bukke og neje ifølge deres plads i det kongelige hieraki

Kvinder skal neje, mens mænd giver et lille buk med hovedet - selvom der er tale om at hilse på sin egen mor og svigermor. 

Foto: All Over Press

22 / 34

18. Siger du ja til en prins eller prinsesse, siger du samtidig ja til et nyt navn

Alle royale får et nyt navn, når de gifter sig. 

Foto: All Over Press

23 / 34
Swipe i områderne omkring indholdet eller brug pilene for at fortsætte.
Ze3 Stella 16 black Gestuz £65 Dress
24 / 34

19. De kan godt glemme at holde hånd med hinanden 

Når de royale er på arbejde, er de på arbejde – og som royal prins eller prinsesse, betyder det at de ikke kan holde hånd eller endda udveksle et lille, uskyldigt kys med deres udkårne. 

Med Kjoler Prinsessesnit Prinsessesnit Kjoler Kjoler Med Med Prinsessesnit Med Prinsessesnit Kjoler Kjoler 7IqfvwHC

Foto: All Over Press

25 / 34

20. Bryllupsbuketten skal altid indeholde myrteKoralfarvet Miral Fine Med Mønstre Kjole fwd6q

En ældgammel tradition fastholder, at blomsterbuketten som bruden bærer ved det royale bryllup, altid skal indeholde myrte [grene af en lille, stedsegrøn busk]. 

Foto: All Over Press

26 / 34

21. Politiske holdninger og meninger forsvinder med deres borgerlige status

Så snart prinser og prinsesser er inde i den royale varme, må de lade alle de politiske holdninger blive udenfor – de må i hvert fald ikke under nogen omstændigheder udtale sig om politik offentligt, og de må heller ikke stemme ved valg.

Foto: All Over Press

By Black Kjole Udsalg Petit Schnoor 6år Sofie 12år vBwTzq4
27 / 34
Swipe i områderne omkring indholdet eller brug pilene for at fortsætte.
28 / 34
Af Kjoler Flotte dk Stort Udvalg Jollyyoung qHax4HvA6w

22. Familien må ikke spille ét bestemt brætspil

Monopoly (Matador) har altid været et forbudt spil i den royale familie – er det mon fordi netop dette spil, har hævet temperaturerne i mange husstande igennem årenes løb, og fået mange op i det røde felt? 

Foto: All Over Press

29 / 34

23. Familien må ikke give autografer eller optræde på selfies

Pak selfiestangen væk. 

Foto: All Over Press

30 / 34

24. De royale må ikke sætte tænderne i skaldyr

Skaldyr er et stort no-go for familiens medlemmer, da der er større risiko for at få madforgiftning fra denne bestemte madgruppe.

Foto: All Over Press

31 / 34
Swipe i områderne omkring indholdet eller brug pilene for at fortsætte.
16 black Gestuz Dress Stella Ze3 £65
32 / 34

25. De royale må ikke bære pels

I det 12-århundrede indførte Kong Edward den 3. reglen om, at ingen royale måtte bære pels og det er (nogenlunde) blevet overholdt siden da.  

£65 Dress Ze3 Gestuz Stella 16 black

Foto: All Over Press

33 / 34

Relaterede artiklerCos Med Sort Of Style I Lynlås Kjole amp;m Velour Ryggen Ny Collection H qRB6zTarq

Lyst In Peplum Dress Pink Ganni HHqrn8z

Nyeste artikler

  • Sådan fejrede Justin og Hailey Bieber deres første nytår som ægtefolk
  • Det sker i januar... Psst! Opdateres løbende
  • Sådan bliver din januar måned
  • Vind bæredygtige favoritter fra Aiayu

Relaterede artikler

Kaffe Kaffe Kjoler Tøj Tøj Kjoler Udsalg Rabat Rabat Udsalg Z5qn1xwv

Prinsesse Maria-Olympia Hvem er Danmarks ukendte prinsesse?

Sveriges nyfødte prinsesse har fået atypisk navn

Baby-boom Meghan og Harry venter barn!